Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Καραγάτσι Ulmus Campestris Yamadori (big)

Είχε βγεί από τον κήπο μου τον Οκτώβριο του 2008 και δυστυχώς με τις πολλές δουλειές και την αμνησία που με δέρνει.... ξεχάστηκε μέσα σε μία σακούλα (!) χωρίς σχεδόν καθόλου χώμα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2009 (ας είναι καλά ο πατέρας μου που μου το θύμισε)!

Χωρίς πολλές ελπίδες πια, μια και το φυτό είχε μόνο κάποιες χοντρές ρίζες και καθόλου ριζίδια, το φύτεψα με μισή καρδιά, μόνο και μόνο επειδή ήταν πράσινο όταν έξυνα τον φλοιό του.
Μάρτιος του 2009Ήδη του είχα κάνει ένα καλό κλάδεμα όταν το έβαλα στο δοχείο (ήταν πολύ μεγαλύτερο αρχικά) και σκεφτόμουν μήπως θα έπρεπε να φύγει στο μέλλον ο ένας από τους 3 κορμούς.

Μέχρι αρχές Μαϊου 2009, δεν είχε δώσει κανένα απολύτως σημάδι ζωής, εκτός από τον φλοιό που συνέχιζε να δείχνει πράσινος από μέσα.

Περίπου από τα μέσα Μαϊου του 2009 άρχισε να πετάει σαν τρελό!
26/5/2009

25/4/2010
Η ανάπτυξή του είναι ταχύτατη και αναγκάζομαι να κλαδεύω συνέχεια.
Εδώ στην φωτογραφία μόλις έχει κλαδευτεί (...πάλι)!
11/7/2010
Έγιναν κάποιες αλλαγές (κράτησα τους 2 από τους τρεις κορμούς) και μια μικρή διαμόρφωση στα κλαδιά και επαναφυτεύτηκε με το επίπεδο του χώματος πιό ψηλά για δημιουργία nebari.

Το δοχείο είναι ένα αποτυχημένο πείραμα για τη δημιουργία χρωματισμών με ό,τι υλικά είχα μπροστά μου (οπότε μην του δίνεται σημασία), αλλά γιατί να πάει χαμένο... για την ώρα εξυπηρετεί μια χαρά τον σκοπό του... :-)Είχε κάποια χοντρά κλαδιά που ενοχλούσαν πολύ και αναγκάστηκα να τα αφαιρέσω, έχοντας αφήσει όμως κάποιο κομμάτι στην βάση τους που εφάπτεται με τον κορμό, γιατί παρατήρησα ότι συνήθως από εκεί σκάνε μάτια.

Το καλό είναι ότι πετάει σαν μουρλό συνέχεια και φαντάζομαι ότι πολύ σύντομα θα συμπληρωθούν και τα κλαδιά που του λείπουν στο μπροστινό μέρος έτσι ώστε να καλύπτεται ο κορμός σε διάφορα σημεία.

2 σχόλια:

valsgeo είπε...

Ελσα καλορίζικο το blog.. η φτελιά σου είναι τρομερή… βρήκες καμία και για μένα..? αυτή που πήραμε από Πάτρα … μας άφησε χρόνους …

elsa είπε...

Ευχαριστώ valsgeo!
Έχει πολύ δρόμο μπροστά του ακόμα το blog, αλλά θα το φέρω σιγά σιγά εκεί που θέλω! :)
Έχω εντοπίσει φοβερές Φτελιές, πραγματικά μοναδικά yamadori!!!
Ειδικά τη μία, με το που την είδα το είπα ότι θα είναι για σένα!
Δεν ξεχνάω την υπόσχεσή μου και για Κράταιγο. Αλλά ακόμα δεν βρήκα κάτι που να είναι πολύ αξιόλογο.
Αργά το Φθινόπωρο θα πέσει δουλειά! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...