Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

2η Επίσημη Έκθεση Bonsai - Bonsai MicroCosmos - Λήξη Προθεσμίας Υποβολής Συμμετοχών

Σήμερα Κυριακή 12/3/2017 η Λήξη της Προθεσμίας Υποβολής Συμμετοχών για την 2η Επίσημη Έκθεση Bonsai - Bonsai MicroCosmos στην Θεσσαλονίκη, 13-14 Μαΐου 2017

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Ο illusionist των bonsai: Enrico Savini

…Κι εκεί που πίστευα ότι πιά τα είχα δεί όλα, νά σου και το “Φαινόμενο” μπροστά μου…!!! 

Και ναι… είναι αυτές οι φορές που, πραγματικά, ό,τι και να πείς, ό,τι και να σκεφτείς, ό,τι και να γράψεις είναι λίγο και αυτό που νιώθεις δεν χωράει σε λόγια… Senza Parole...
Η ματιά του διαπεραστική. Ο νούς του ασύλληπτος ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οξυδερκής, πάντα σε ετοιμότητα να σε πάρει από το χέρι και να σε καθοδηγήσει, να σου δείξει τον τρόπο, τον δρόμο, τον προορισμό. 

Ένας σύγχρονος υπέρμαχος που αγωνίζεται με όλη την δύναμη της ψυχής του για όλα αυτά που πιστεύει και αγαπάει… όλα αυτά που συνθέτουν τον πίνακα της ζωής του με τα bonsai. Ένας ονειρευτής της ζωής, των μορφών, των συναισθημάτων και των χρωμάτων. Η απέραντη αγάπη για αυτό που κάνει, διαχέεται σαν χείμαρρος παντού και κοντά του νιώθεις ασφάλεια, σιγουριά και ηρεμία. Η αφοσίωση, το όραμα, ο απόλυτος έλεγχος των τεχνικών του, και το πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού είναι μοναδικά και σπάνια. Και είναι αυτές ακριβώς οι ιδιότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει. 


Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να μην αγαπήσει βαθιά την τέχνη των bonsai, όταν χάρη σε αυτήν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ (με κεφαλαία) σαν και αυτόν: τον Enrico Savini! 


Όταν ξεκίνησα συστηματικά με τα bonsai πριν 14 περίπου χρόνια, ήταν ο πρώτος άνθρωπος για τον οποίο είχα διαβάσει και έμαθα για την δράση του στον κόσμο των bonsai. Ήμουν και είμαι μεγάλη θαυμάστριά του (και του το είχα πεί και παλαιότερα σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ιταλία) όχι μόνο για την εξαιρετική δουλειά του ως Δάσκαλος, ως Καλλιτέχνης και Illusionist των bonsai, αλλά και για το πνεύμα συνεργασίας και την ομαδική δουλειά στην οποία πιστεύει ακράδαντα, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό μέσα από τη Σχολή του Progetto Futuro Bonsai School. Ειλικρινά, όμως, δεν περίμενα το μέγεθος και την έκταση του φαινομένου αυτού, παρά μόνο όταν ήρθε η ώρα να το βιώσω κατ’ ιδίαν.


Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο των bonsai ήρθε στην ηλικία των 9 του χρόνων.

Αργότερα, σπούδασε νομική. Εγκατέλειψε όμως την καριέρα του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της μεγάλης του αγάπης, της τέχνης των bonsai. Ίσως είναι αυτό που λέω κι εγώ στους μαθητές μου πολλές φορές… τελικά, είμαστε εμείς που επιλέγουμε τα bonsai ή είναι αυτά που επιλέγουν εμάς?

Μια σύντομη περίληψη του βιογραφικού του Enrico Savini (που στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά εκτεταμένο) μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
  • - Το 1997 κέρδισε την πρώτη θέση στο Regional Talent στην Ιταλία
  • - Αμέσως μετά, αποφάσισε να βελτιώσει τις τεχνικές του υπό την καθοδήγηση του Salvatore Liporace
  • - Συνεργάστηκε σε πάρα πολλά εργαστήρια (bonsai workshops) με τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους Καλλιτέχνες των Bonsai
  • - Το 2002 γεννήθηκε η Σχολή του, Progetto Futuro Bonsai School
  • - Ξεκίνησε να διδάσκει και έφερε σε πολύ υψηλό επίπεδο πολλούς, επώνυμους σήμερα, μαθητές του
  • - Κάνει επιδείξεις (Demos) σε όλο τον κόσμο
  • - Έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία και διαγωνισμούς, όπως για παράδειγμα:
           • 6 βραβεία UBI (Unione Bonsaisti Italiani)
           • πολλά βραβεία τιμητικής διάκρισης (Menzione di Merito)
           • αρκετούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό, όπως το Noelander’s Trophy 2012

Συνεχίζει με το ίδιο αμείωτο πάθος την πορεία του στην τέχνη των bonsai, του αρέσει να δουλεύει σε δέντρα τόσο από απλό φυτωριακό υλικό, όσο και yamadori, καθώς και δέντρα από την Ιαπωνία, ενώ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνική των εμβολιασμών, καθώς όπως λέει, του αρέσει να «αλλάζει την ενδυμασία των δέντρων».

Συνοδοιπόρος με όλους τους λάτρεις της υπέροχης αυτής τέχνης, θεωρεί ό,τι σημαντικότερο την ομαδική δουλειά και συνεργασία, καθώς πιστεύει ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ πιο αξιόλογα όταν πολλά μυαλά εργάζονται πάνω σε κάτι όλα μαζί, παρά όταν είναι μόνο ένα!

Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες από το εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε με τους μαθητές του στην Ιταλία και μερικές φωτογραφίες από διάφορες δουλειές του.

________________________________________________________


The illusionist of bonsai: Enrico Savini

... And while I thought I had seen it all, there comes the "Phenomenon" right in front of me...!!!

And yes... there are those times when, really, whatever you say, whatever you think, whatever you write appears to be too small, and what you feel simply cannot be put into words... Senza Parole...

His eyes are piercing. His mind is inconceivable even to the smallest detail. Perspicacious, always ready to take you by the hand and guide you, to show you the way, the path, the destination.

A modern defender who fights with all the strength of his soul for all the things that he believes and loves... all the things that compose the painting of his bonsai life. A dreamer of life, of forms, of emotions and colours. The immense love for what he does is diffused everywhere like a torrent and near him you feel safety, security and tranquility. The dedication, the vision, the absolute control of the techniques and the spirit of cooperation and respect are unique and rare. And these are exactly the qualities that make him so special.

So how can anyone not love deeply the art of bonsai when, thanks to it, one can realize that there are HUMANS (in capital letters) like him: Enrico Savini!
When I started systematically with bonsai about 14 years ago, he was the first man about whom I had read and learnt about his action in the world of bonsai. I was and am a great admirer of his (and I had told him about this during one of my trips to Italy in the past) not only for his excellent work as a Teacher, as an Artist and as an Illusionist of bonsai, but also for the spirit of cooperation and teamwork which he firmly believes in, something immediately becoming apparent through his school, the Progetto Futuro Bonsai School. But, honestly, I did not expect the size and the extent of this phenomenon, except for when the time came that I experienced it personally.

His first contact with the world of bonsai took place at the age of 9.

Later, he studied law. But he abandoned his career in response to the call of his great love, the art of bonsai. Maybe it is what I tell my students many times... is it that we choose the bonsai or is it that it chooses us?

You can read below a brief summary of Enrico Savini’s CV
(which is in reality extremely extensive):
- In 1997 he conquered the first place in the Regional Talent in Italy
- Immediately after, he decided to improve his techniques under the guidance of Salvatore Liporace
- He made many bonsai workshops with the most important European Artists of Bonsai
- In 2002 his School, Progetto Futuro Bonsai School, was born
- He began to teach and brought to a very high level many, famous today, students of his
- He makes demonstrations (Demos) worldwide
- He has won many awards and competitions, such as:
      6 awards UBI (Unione Bonsaisti Italiani)
      many awards of honorary distinction (Menzione di Merito)
      several competitions abroad, such as the Noelander's Trophy 2012

He continues with the same irreducible passion his course in the art of bonsai, he likes to work on trees both from simple nursery material, and yamadori, as well as trees from Japan, while he has a great interest in the techniques of grafting, as he says that he likes to "change the tree’s clothes."


A fellow traveller with all the lovers of this wonderful art, he considers teamwork and cooperation as the most important values, and he believes that the results are remarkable when many minds work on something together rather than only one alone!

Here are some pictures from the workshop held with students in Italy and some pictures of various works of his.


Και ένα βίντεο για τον Δάσκαλο...
Μπορείτε να απολαύσετε και να μάθετε για την τέχνη των μπονσάι 
από τον Enrico Savini στην 
στις 13-14 Μαΐου 2017

Σας περιμένουμε!

________________________________________________________


Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

2η Επίσημη Έκθεση Μπονσάι-Bonsai MicroCosmos στην Θεσσαλονίκη


Ο Bonsai Cosmos, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, διοργανώνει την 2η Επίσημη Έκθεση Μπονσάι ”Bonsai MicroCosmos” στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση, θα λάβει χώρα το Σάββατο και την Κυριακή 13-14 Μαΐου 2017, από τις 11.00 πμ εώς τις 20.00 μμ, στον ημι-υπαίθριο χώρο της Αριστοτελείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμπελοκήπων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλιππουπόλεως στην Θεσσαλονίκη, και θα περιλαμβάνει Έκθεση Μπονσάι από Καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Ελλάδας, καθώς και Επίδειξη (Demo) και Workshop (εώς 15 άτομα) από τον παγκοσμίου φήμης Ιταλό Δάσκαλο και Καλλιτέχνη Bonsai Enrico Savini.

Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν Μπονσάι διαφόρων ειδών, καθώς και να παρακολουθήσουν διάφορες τεχνικές που εφαρμόζονται για την εκπαίδευση των δέντρων κατά την διάρκεια της Επίδειξης (Demo), ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές τους στο Workshop με τον Δάσκαλο.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα θαυμάσουν Suiseki από τον διάσημο Ιταλό Καλλιτέχνη Mimmo Abate, συνοδευτικά φυτά, και άλλες μορφές τέχνης που συνοδεύουν την πολυδιάστατη τέχνη των Μπονσάι.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμμετάσχει στην έκθεση, έχει δικαίωμα να αποστείλει φωτογραφίες από 1 εώς 2 μπονσάι προς συμμετοχή.
Το κάθε δέντρο προς συμμετοχή, θα πρέπει να αποσταλεί σε ξεχωριστό μεμονωμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:Ώς Θέμα στο κάθε e-mail που θα αποστείλετε, πρέπει να γράψετε "Συμμετοχή στην 2η Επίσημη Έκθεση Μπονσάι Bonsai MicroCosmos στην Θεσσαλονίκη".

Η κάθε συμμετοχή (το κάθε email) πρέπει να συνοδεύεται από:
- επισύναψη συνολικά 5 φωτογραφιών του εκάστοτε μπονσάι, καλής ευκρίνειας (μία φωτογραφία για κάθε μία από τις τέσσερις πλευρές του δέντρου, σύν μία από πάνω-κάτοψη).
- το ονοματεπώνυμό σας
- τηλέφωνο επικοινωνίας
- το είδος του δέντρου
- τις διαστάσεις του (Μήκος, Πλάτος, Ύψος).

Η λήξη προθεσμίας υποβολής συμμετοχών ορίζεται στις 12 Μαρτίου 2017.

Δέντρα σε πλαστική γλάστρα φυτωρίου δεν θα εκτεθούν. Μπορείτε ωστόσο να αποστείλετε φωτογραφίες τους για την συμμετοχή τους, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να έχουν μεταφυτευθεί σε δοχείο μπονσάι αρκετά πρίν από την εκδήλωση τον Μάϊο του 2017.

Δέντρα που δεν παρουσιάζουν τα βασικά χαρακτηριστικά των μπονσάι (ώριμος κορμός, βασικά κλαδιά, καλή διακλάδωση, σχήμα κλπ) δεν θα εκτεθούν.

Οι κάτοχοι των δέντρων που θα κριθούν κατάλληλα για να εκτεθούν από την Προκριματική Επιτροπή, θα ειδοποιηθούν άμεσα και έγκαιρα έτσι ώστε να έχουν τον χρόνο να προετοιμάσουν τα δέντρα τους για την εκδήλωση.

Η Προκριματική Επιτροπή αποτελείται από τους:

• Enrico Savini (Progetto Futuro European Bonsai School)
• Έλσα Μπουδούρη (Bonsai Cosmos, Ελλάδα)

Για την Τελική Συμμετοχή των δέντρων σας στην Έκθεση και για το Εργαστήριο (Bonsai Workshop) είναι αναγκαία η καταβολή του ποσού των 70 ευρώ κατά άτομο, έτσι ώστε η εκδήλωση αυτή να μπορέσει να στηριχθεί και να πραγματοποιηθεί και δεν έχει κανέναν κερδοσκοπικό λόγο.
Η καταβολή αυτού του ποσού θα γίνει μόνο και εφόσον τα δέντρα σας γίνουν δεκτά κατά την Προκριματική φάση και σας αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα για την αποδοχή της τελικής συμμετοχής σας.


Οι τελικοί συμμετέχοντες, θα πρέπει την ημέρα της εκδήλωσης να έχουν μαζί τους το δέντρο τους, τα συνοδευτικά φυτά ή αντικείμενα και τα ανάλογα stands πάνω στα οποία θα εκτεθούν (πχ τραπεζάκι μπονσάι, φλοιό δέντρου, σουπλά, κλπ).

Επίσης, θα προγραμματιστούν 1 εώς 2 συναντήσεις πρίν την Άνοιξη του 2016 για όσους επιθυμούν να πάρουν μια γνώμη ή και να δουλέψουν τα δέντρα τους μαζί μας.


Η είσοδος για τους επισκέπτες στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Το Πρόγραμμα της Έκθεσης:


Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Enrico Savini:
 http://bonsaicosmos.blogspot.gr/2017/01/illusionist-bonsai-enrico-savini.html

Ο Bonsai Cosmos διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει όποιες αλλαγές καταστούν αναγκαίες στις ημέρες και στις ώρες του προγράμματος.

Παρακαλώ διαβάστε την ανακοίνωση και τις οδηγίες με ΠΡΟΣΟΧΗ! 
O Bonsai Cosmos δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε παρερμηνεία!
_________________________________________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...