Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Γιουνίπερος - Juniperus chinensis San Jose

Αγοράστηκε από φυτώριο και μεταφυτεύτηκε σε νέο υπόστρωμα στις 24/10/2010.
Ο κορμός έχει διάμετρο περίπου 7-7,5 cm.


Έγινε ένα πρώτο κλάδεμα με αφαίρεση κάποιων περιττών κλαδιών, αφήνοντας πολλές εναλλακτικές λύσεις για τη μελλοντική του διαμόρφωση.Παρακάτω είναι κάποια πρώτα σχέδια (visual) για την πιθανή του εξέλιξη. 

 
Σκέφτομαι το μεγάλο κλαδί να το στρέψω προς τα δεξιά και κάτω, να κλαδευτεί και να δημιουργήσω νέα κορυφή με το λεπτό κεντρικό κλαδί. 
Κάπως έτσι δηλαδή:Μια άλλη πιθανή εκδοχή, είναι να γίνει το μεγάλο κλαδί η νέα κορυφή, συρματώνοντάς το και δίνοντάς του κίνηση προς τα επάνω, οπότε και θα επιλεχθούν τα νέα κλαδιά για την διαμόρφωση της κόμης.


Άλλες σκέψεις για τη διαμόρφωσή του:Η συνέχεια στο επόμενο επισόδειο.... :)

Update 2/12/2010
Έγινε λοιπόν μια πρώτη διαμόρφωση και από εδώ και πέρα θα αφήσω να αναπτυχθεί το φύλλωμα, έτσι ώστε αργότερα να αρχίσω να το διαμορφώνω σε επίπεδα:
Update 9/11/2011
Πρίν
Μετά


Update: 4/8/2012
Έγινε αποσυρμάτωση και αφαιρέθηκαν κάποιοι ανεπιθύμητοι βλαστοί.

Και το αποτέλεσμα... για την ώρα!
Επίσης, σκέφτομαι στην επόμενη μεταφύτευση να του αλλάξω λίγο την κλίση.

Update 22/2/2013
Κάποια κλαδιά είχαν αλλαχτεί σε νέα καταλληλότερη θέση και σήμερα μεταφυτεύτηκε σε νέο υπόστρωμα. 
Τα Jin περάστηκαν με Θειϊκό Ασβέστιο (Lime Sulfur) για συντήρηση.  

Στο υγρό προστέθηκαν λίγες σταγόνες μελάνης για να αποκτήσουν τα Jin μιά πιό φυσική απόχρωση όταν στεγνώσουν.
Στην παρακάτω φωτογραφία, το υγρό δεν έχει στεγνώσει ακόμα και γι' αυτό φαίνονται κιτρινωπά.


Update 1/7/2013
Έγινε αποσυρμάτωση και κάποια κλαδιά ξανασυρματώθηκαν ή αγκυρώθηκαν εκ νέου για καταλληλότερη θέση. Έγινε επίσης ένα καθάρισμα του παλιού φυλλώματος και αφαίρεση κάποιων ανεπιθύμητων βλαστών.


Update 28/1/2014
Σημαντικό λύγισμα του κορμού έτσι ώστε να αποκτήσει καλύτερη κίνηση και να μειωθεί η έκταση του φυλλώματος. Αφαιρέθηκαν ανεπιθύμητα κλαδιά και χρειάζεται να αναπτυχθεί ξανά τουλάχιστον για μία (ίσως και δύο) ολόκληρη σεζόν έτσι ώστε να προχωρήσω σε διαμόρφωση και πάλι. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο shohin στο μέλλον... fingers crossed! :)Update October 2015
Ο Γιουνίπερος δεν είναι πλέον στην κατοχή μου.
2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα,ειμαι καινουργιος στην ενασχοληση με τα μπονσαι και θα ηθελα να ρωτησω καποια συκεκριμενα πραγματα μιας ξεκινησα και γω με γιουνιπερο.Αν ειχες την καλοσυνη να απαντησεις στο e-mail(tsobi_lee@hotmail.com)μου θα σου ημουν υποχρεος.

elsa είπε...

Πολύ ευχαρίστως φίλε μου, αλλά δεν έχω λάβει κανένα μέιλ σου. Στείλε μου ξανά μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος και δεν το έχω λάβει: elsaboudouri@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...