Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Μουριά Yamadori - Morus alba Yamadori

Η παρακάτω Μουριά φύτρωσε τυχαία στον κήπο, από σπόρο που ήρθε από τις μεγάλες Μουριές που υπάρχουν πίσω από το σπίτι. Σήμερα, ήρθε η ώρα της....Το ύψος μειώθηκε ακόμη περισσότερο (...και τώρα που το ξαναβλέπω, μάλλον αργότερα θα μειωθεί κι άλλο).
Η ρίζα καθαρίστηκε από το χώμα και κόπηκε στη μέση, μιας υπήρχαν πολλές χοντρές ρίζες και δεν με ικανοποιούσε για να μου δώσει κάτι μελλοντικά.


Update 26/7/2012

Αφού αφέθηκε να αναπτυχθεί ελεύθερα για λίγο καιρό μετά τη συλλογή της, κλαδεύτηκε μιά φορά πρίν 1 μήνα περίπου, αφέθηκε ξανά να δώσει νέα κλαδιά και τώρα κλαδεύτηκε για δεύτερη φορά.

Πριν:

Μετά:

Για την ώρα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να εδραιωθεί το δέντρο πλήρως, έτσι ώστε να μπορώ να δουλέψω επάνω του.
Σκέφτομαι την επόμενη Άνοιξη να προχωρήσω σε δραστικές αλλαγές. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει κάτι συγκεκριμένο... πολύ πιθανόν να κρατήσω μόνο τον μεγάλο κορμό και ίσως να τον σκαλίσω και να τον αδειάσω εσωτερικά, αλλά ίσως και να τον κόψω περίπου στη μέση, απο όπου και θα αφήσω ένα νέο κλαδί να κυριαρχήσει και να γίνει ο νέος κορμός, οπότε και θα δωθεί κωνικότητα που αυτή τη στιγμή του λείπει.
Update 6/3/2013

Update 28/5/2013

Πριν πάρω την μεγάλη απόφαση και κόψω κάτι που δεν θα μπορώ να επαναφέρω, αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω ένα shari στον κεντρικό κορμό.
Έγινε επίσης και μια επιλογή κλαδιών.....


Πριν....


Ο σχεδιασμός του shari....


Κατά τη διάρκεια.....


Και μετά.....

Update 29/8/2013
Κλαδεύτηκε και έγινε επεξεργασία του κεντρικού κορμού...

Πρίν....

Μετά....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...