Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Αναρριχώμενος Φίκος - Ficus pumila

Πρόκειται για ένα μικρό φυντανάκι, από αυτά που χρησιμοποιούνται από τα ανθοπωλεία στις συνθέσεις λουλουδιών, που είχα αγοράσει πριν περίπου 10 χρόνια. Αυτό το μικρό φυτό (καθώς και ένα γλαστράκι για μπονσάι που είχα κρατήσει από το πρώτο μου μπονσάι το οποίο αγόρασα όταν ήμουν 14 χρονών) ήταν η αιτία που ασχολήθηκα ξανά με τα μπονσάι.
Το είχα αγοράσει για να στολίσω το παράθυρό μου στο νέο σπίτι που είχα μετακομίσει και δεν περίμενα τότε ότι ένα τόσο μικρό φυτάκι θα κατέληγε στην σημερινή του μορφή (και ιδιαίτερα με αποκλειστική καλλιέργεια σε γλάστρα, κάτι που είναι πολύ πιό χρονοβόρο σε σχέση με την καλλιέργεια στη γή) όμως η καθημερινή επαφή μαζί του με έκανε να ψάχνω όλο και περισσότερο τον κόσμο των φυτών και την τέχνη των μπονσάι, μιας και είχα ήδη το "μικρόβιο" από παιδί.
Παρακάτω θα δείτε το ιστορικό του......

Αρχικές φωτογραφίες δεν υπάρχουν, όμως ήταν περίπου όπως και αυτό της παρακάτω φωτογραφίας (... για να μην πώ και αρκετά μικρότερο, χωρίς ίχνος κορμού)!


 7/5/2008


2/1/2009

6/3/200910/4/2010


3/7/2012

Και σήμερα, μετά από καθάρισμα των ανεπιθύμητων κλαδιών και ελαφρύ συρμάτωμα.
18/8/2012


Update March 2014
Τον Μάρτη μεταφυτεύτηκε σε νέο δοχείο, το οποίο φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία πίσω και αριστερά από το δεντράκι. Αρκετά νωρίτερα (αν θυμάμαι καλά το περασμένο φθινόπωρο), είχε γίνει και ένα δραστικό κλάδεμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...